En liten hyttetur!

På mandag tok vi oss en dagstur til familiehytta i Valdres. Været var nydelig, så vi var for det meste ute. Slo gress, satt i solveggen, grillet og koste oss! Neste gang vi besøker hytta blir det for å overnatte.

Hytta ligger rundt 850 meter over havet. Det er en liten og gammeldags hytte uten strøm og innlagt vann. Som barn var jeg ofte på hytta, både i sommerhalvåret og i påsken. Vi har brukt hytta altfor lite de siste årene, det vil vi bli flinkere til! Så mange dager av gangen blir vi ikke på hytta når vi verken har elektrisitet eller vann, men det er samtidig godt med en gammeldags hytte der man  leve enklere enn vanlig.

Dørene inn til kjøkkenet og soverommet er veldig sjarmerende, syns jeg. De er lavere enn vanlige dører, opprinnelig har de stått i et fjøs eller en stall. Hytta ble satt opp av besteforeldrene mine for rundt 80 år siden, dørene tror jeg må være eldre.

Parafinlampa over spisebordet lyser bra om kvelden, stemningsfullt med parafinlamper og levende lys!

Artig og fin dørvrider!

 

Ønsker deg en fortsatt fin dag!

 

 

 

9 kommentarer

Andrea Ikkelita

18.07.2012 kl.14:42

Fint bilde, og fin blogg :)

Ha en finfin dag!

ingersfryd

18.07.2012 kl.15:26

Så koselig! Er så godt med plasser med sånne gode minner. Jeg har en helt lik lampe på kjøkkenet. Er koselig med lys fra parafinlamper.

Ha en fortsatt fin dag:)

taubanevegen

18.07.2012 kl.15:39

ingersfryd: Ja, det blir et eget og koselig lys med parafinlamper. Selv om det blir litt mer tungvindt uten strøm, tror jeg man har så godt av å leve litt annerledes og enklere en gang i blant!

Vibeke

18.07.2012 kl.18:34

Åhh, det hørtes superkoselig ut=) Jeg liker at hytter er enkle, og så kan man kose seg med levende lys og brettspill=) Fortsatt fin sommer til deg. Vibeke

ingersfryd

18.07.2012 kl.21:26

Syns det er helt greit å leve enkelt. Vi har hverken strøm eller vann på hytta. Så det blir mye ved og vannbæring. Ikke har vi bad og dusj heller. I fjor sommer var vi her i to mnd. Vi dusja hverandre ute med vannmugge. Ellerså lånte vi dusj når vi var på besøk hos familie. Det går fint så lenge man er vant med å ha det sånn. Neste prosjekt her blir nok bad slik at vi får oss dusj.

Syns det er godt å leve enkelt, for man vet da å sette så mye mere pris på de tingene vi tar så altfor gitt i hverdagen.

Alven

19.07.2012 kl.00:36

En ekte hytte :-) slik den skal være :-) mener nå jeg :-) Vi har også en slik gammeldags hytte og jeg elsker å være der :-) Oppleve noe annet enn hva man har hjemme :-) Kos! Ønsker deg en flott kommende helg :-) og vi krysser fingrene for fint vær :-)

klem

Frk Elton

19.07.2012 kl.11:57

Så idyllisk og koselig med hyttetur:) synes så absolutt man skal være uten strøm og vann på en hytte, det er jo selve sjarmen å leve enkelt :) så setter man mer pris på disse "selvfølgelighetene" når man kommer hjem :)

Ha en fin dag

Klem

Mamma Marianne

20.07.2012 kl.18:32

Så koselig hytta deres så ut :) Det er godt med et så fint sted å trekke seg tilbake :)

Lite hi

22.07.2012 kl.18:33

Så koselig å ha en slik gammel hytte man kan besøke.

skjønner at dere ikke kan være der så lenge om gangen, det hadde nok blitt tungvint. Koselige bilder, forresten. Sjarmerende med slike dører :-)

Skriv en ny kommentar

hits